Waneer medische hypnose

Er kunnen zich bij kinderen problemen voordoen waar de huisarts of kinderarts geen oplossing voor kan bieden. Hypnose kan als aanvulling zeer waardevol zijn.

Hypnose maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen, vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie. Van nature zijn kinderen gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit, hun levendige fantasie en creatieve verbeelding.

Bij medische hypnose wordt uw kind in een staat van ontspanning gebracht. Het kind is ontspannen en tegelijkertijd geconcentreerd. In die toestand is je bewustzijn veranderd. Dagelijks verkeert iedereen meerdere malen in een staat van hypnose; meestal zijn we het ons niet bewust. Wellicht herkent u het ook: Je gaat zo op in een boek dat je niet hoort dat iemand binnenkomt of je bent zo intens met iets bezig dat de tijd omvliegt. Je bent dan zo geconcentreerd, dat we ons helemaal inleven in de gebeurtenissen en vervolgens de emoties zelf ervaren. In die toestand doe ik oefeningen met uw kind om het minder gevoelig te maken voor zijn pijnklachten. Je kan ongewenste gedachten en gevoelens naar de achtergrond laten gaan en deze vervangen door gewenste gedachten en gevoelens door middel van suggesties. Dit verhoogt het zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfcontrole. Deze zelfcontrole bevordert zowel lichamelijk als emotioneel welbevinden en herstel. Hierbij speel je als de therapeut een rol.

Tijdens de therapiesessies is uw kind zich volledig bewust van wat er gebeurt en houdt zelf de controle.


Klachten spectrum

Medische hypnose is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf ca. 6 jaar met o.a. buikpijn, hoofdpijn, andere pijnklachten, chronische pijn, chronische ziekten, klachten die niet berusten op een lichamelijke ziekte of aandoening, slaapproblemen, bedplassen, ontlastingsproblematiek, tics en angst-ondersteuning, bij eczeem en astmatische problematiek.

Schermafbeelding 2017 01 19 om 20.49.26 2