Door wie?

Ik ben Elroly Groeneveld en na het doorlopen van de HBO-V in Nijmegen werk ik inmiddels 20 jaar als kinderverpleegkundige in academische ziekenhuizen.

In 2013 kwam ik door Dr. Boudien Flapper, kinderarts in het UMCG, in aanraking met medische hypnose. Deze methode vond – en vind ik nog steeds – zo doeltreffend dat ik het graag wilde leren toepassen en verspreiden.

Na mijn cursussen bij ‘Cure and Care’ in Arnhem gegeven door Carla Frankenhuis, hypnotherapeut en sociaal therapeut en de kinderartsen Arine Vlieger en Madelon Ruige ben ik begonnen om collega’s en kinderen te laten kennis maken met hypnose en dat is gelukt.

Inmiddels wordt hypnose in de tertiaire lijn aangeboden als behandeling op de polikliniek van het UMCG. Daarnaast wordt er steeds meer gewerkt met focustaal, een term die nu ook landelijk wordt gebruikt en bedacht is door ons in het UMCG. Via PROSA zal positief taalgebruik verder verankerd worden in de zorg aan het zieke kind in het BKZ. Bij beide trajecten ben ik betrokken.


Opleidingen

Hypnose bij kinderen in de medische setting. De basis en vervolg cursus Cure and Care 2014-2015

Peditric Clinical Hypnosis Skill Development Workshop Utilization & Clinical Application, NPHTI, Minnesota university USA, 4-6 oktober 2018

januari 2021
Webinar NPHTI : Delights of Hypnosis with Teenagers:  Individualizing their Hypnotic Experience Leora Kuttner, PhD (Canada) and Melanie Gold, DO (USA)


Verdiepingscursussen

Februari 2021
“Sleep Dysregulation: How Hypnosis Can Help”
Dr. Eileen Poulin, Asst Professor of Pediatric

Januari 2021
Webinar NPHTI: Delights of Hypnosis with Teenagers:  Individualizing their Hypnotic Experience Leora Kuttner, PhD (Canada) and Melanie Gold, DO (USA)

2020
Meerdere webinars gevolgd via de NPHTI: The National Pedeatrix Hypnosis Training institute

2019
Bob Burns tweedaagse masterclass workshop 

2018
De virtuele maagband 

Pijnreductie masterclass

 

Schermafbeelding 2017 01 19 om 20.50.28 1