Presentaties

Ik geef presentaties, training en advies over hypnose, focus-taal en taalgebruik in de medische setting.

Op locatie kom ik langs om een ieder uitleg te geven, te motiveren en te stimuleren om het medisch taalgebruik op een andere, meer positieve, manier toe te passen en laat ik zien wat het effect daar van is.

De basiscursus (focus-taal en) hypnose bij kinderen in de medische setting wordt door ‘Cure and Care’ in Arnhem aangeboden en gegeven door Carla Frankenhuis met o.a. Arine Vlieger van Stichting Hypnose voor kinderen waar ik ben aangesloten (hypnosevoorkinderen.nl) . Indien de cursus ‘incompany’ wordt aangevraagd, kan ik de cursus verzorgen in samenwerking met Carla Frankenhuis, dr. Boudien Flapper, dr. Michel van Vliet of een hypnose collega die hiervoor bevoegd is. De lessen in het Noorden van het land zullen vooral door mij gegeven gaan worden.

In deze 3-daagse cursus worden hulpverleners geschoold in de elementaire basistechnieken voor een doeltreffend gebruik van hypnose bij kinderen en zullen zij in staat zijn om eenvoudige hypnotische interventies toe te passen. De volgende onderwerpen komen in deze cursus aan bod: wat is hypnose wel en niet, taalgebruik en metaforen, trance-inductietechnieken, trance verdiepingstechnieken, angst- en pijnreductietechnieken.

De leerdoelen van deze 3-daagse cursus zijn:

  • leren van hypnotische inductie- en verdiepingstechnieken bij kinderen
  • het introduceren en stimuleren van het gebruik van hypnose bij kinderen en hun ouders
  • het vaardig worden in hypnotisch taalgebruik
  • gericht indiceren en gebruik maken van de toepassingsmogelijkheden van hypnose bij verschillende leeftijdsgroepen
  • gericht indiceren en gebruik maken van de toepassingsmogelijkheden van hypnose in de kindergeneeskunde (met name gericht op de reductie van pijn en stress)
  • het toepassen van zelfhypnose.

Er zal gewerkt worden met videodemonstraties en PowerPoint presentaties. De diverse technieken zullen door de deelnemers gedurende de cursusdagen geoefend worden.

De cursus is bedoeld voor kinderpsychiaters, kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers en kinderfysiotherapeuten.

Presentaties, workshops en trainingen gegeven o.a. bij:

Zomer 2017: Symposium ‘Samen beter’ in Zeist; 2 workshops medische hypnose en focus-taal voor kinderartsen en kinderpsychologen.

Najaar 2017: Introductielessen medische hypnose en focus-taal. In 3 dagen werden alle medewerkers van de kinderafdelingen van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem enthousiast gemaakt.

Najaar 2017: 2 workshops medische hypnose en focus-taal voor verpleegkundigen en pedagogische medewerkers kinderafdeling Antonius Ziekenhuis Sneek.

Presentaties en lessen eerder gegeven o.a. bij thuiszorg Dichtbij Groningen, Campina Bedum (communicatie en veiligheid) Yorneo Assen, UMCG Groningen, International Summerschool, UMCG, Rijnstate Arnhem, Refaja Stadskanaal.

Juni/juli 2018: 3-daagse basis cursus focus-taal en hypnose bij kinderen in de medische setting in het UMCG te Groningen (cursisten kwamen uit meerdere ziekenhuizen), in samenwerking met Carla Frankenhuis en Michel van Vliet.

 

 

 

 

Schermafbeelding 2017-01-26 om 21.06.28