Door wie?

Ik ben Elroly Groeneveld en na het doorlopen van de HBO-V in Nijmegen werk ik inmiddels 20 jaar als kinderverpleegkundige in academische ziekenhuizen.

In 2013 kwam ik door Dr. Boudien Flapper, kinderarts in het UMCG, in aanraking met medische hypnose. Deze methode vond – en vind ik nog steeds – zo doeltreffend dat ik het graag wilde leren toepassen en verspreiden.

Na mijn cursussen bij ‘Cure and Care’ in Arnhem gegeven door Carla Frankenhuis, hypnotherapeut en sociaal therapeut en de kinderartsen Arine Vlieger en Madelon Ruige ben ik begonnen om collega’s en kinderen te laten kennis maken met hypnose en dat is gelukt.

Inmiddels is focus-taal, wat ik zie als de basis, als ontspanningsinterventie geïmplementeerd in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen en wordt hypnose in de tertiaire lijn aangeboden als behandeling op de polikliniek. Meer collega’s volgen nu de incompany cursus. Bij beide trajecten ben ik betrokken.

Er zijn gelukkig veel kinderen waarbij een ziekenhuis opname of polikliniek bezoek niet nodig is. Deze kinderen help ik dan ook vanuit mijn praktijk Hypnoord.

Schermafbeelding 2017 01 19 om 20.50.28 1