Door wie?

Ik ben Elroly Groeneveld en na het doorlopen van de HBO-V in Nijmegen werk ik inmiddels 20 jaar als kinderverpleegkundige in academische ziekenhuizen.

In 2013 kwam ik door Dr. Boudien Flapper, kinderarts in het UMCG, in aanraking met medische hypnose. Deze methode vond – en vind ik nog steeds – zo doeltreffend dat ik het graag wilde leren toepassen en verspreiden.

Na mijn cursussen bij ‘Cure and Care’ in Arnhem gegeven door Carla Frankenhuis, hypnotherapeut en sociaal therapeut en de kinderartsen Arine Vlieger en Madelon Ruige ben ik begonnen om collega’s en kinderen te laten kennis maken met hypnose en dat is gelukt.

Inmiddels is focustaal – een term bedacht door ons in het UMCG – wat ik zie als de basis, als ontspanningsinterventie geïmplementeerd in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen en wordt hypnose in de tertiaire lijn aangeboden als behandeling op de polikliniek. Meer collega’s volgen nu de incompany cursus die worden gegeven met Dr. Michel van Vliet. Bij beide trajecten ben ik betrokken.


Opleidingen

Hypnose bij kinderen in de medische setting. De basis en vervolg cursus Cure and Care 2014-2015

Peditric Clinical Hypnosis Skill Development Workshop Utilization & Clinical Application, NPHTI, Minnesota university USA, 4-6 oktober 2018

 

Verdiepingscursussen

De virtuele maagband 2018

Pijnreductie masterclass 2018

Bob Burns tweedaagse masterclass workshop 2019

Schermafbeelding 2017 01 19 om 20.50.28 1