Medische hypnose bij kinderen

De huisarts of kinderarts in het ziekenhuis heeft je helemaal goed nagekeken en heeft gezegd dat alles goed met je is, terwijl jij je nog veel fijner, beter, blijer of rustiger zou willen voelen. Je wilt gewoon minder klachten of helemaal zonder klachten zijn !

Je noemt het hypnose omdat je leert onspannen en je je ook nog dingen voorstelt en dat tegelijkertijd. Je kan het vergelijken met een dagdroom of een fantasie. Omdat je kind bent kan je dat heel erg makkelijk. Je bent gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit en je vaak levendige fantasie en creatieve verbeelding.

Bij medische hypnose wordt in de eerste sessie uitgelegd hoe klachten chronische worden. Dat betekent dat het er al lang is. Daarna ga ik je leren bewust te ontspannen en doen we verbeeldingsoefeningen. Wist je dat eigenlijk alle kinderen en volwassenen elke dag zelfhypnose doen? Je gaat zo op in een boek dat je niet hoort dat iemand binnenkomt of je bent zo bezig met een computerspelletje dat de tijd omvliegt. Je bent dan zo geconcentreerd, dat we ons helemaal inleven in de gebeurtenissen en vervolgens de emoties zelf ervaren. In die toestand doe ik oefeningen met jou om je minder gevoelig te maken voor je pijnklachten of andere klachten waarvoor je bent gekomen.

Je kan ongewenste gedachten en gevoelens naar de achtergrond laten gaan en deze vervangen door gewenste gedachten en gevoelens door middel positieve voorstellen die ik tijdens de oefening geef. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en daardoor zelfcontrole. Deze zelfcontrole zorgt er vaak voor dat je zowel lichamelijk als emotioneel welbevinden en herstel. En ik help je daarbij.

Terwijl we de oefeningen doen ben je volledig bewust van wat er gebeurt en houd je zelf de controle.

Oefeningen

Tijdens de medische hypnose doe ik ademhalingsoefeningen en andere ontspanningsoefeningen met jou. Daarbij leer ik je technieken waarmee je meer controle krijgt over je klachten. Het uiteindelijke doel is dat je klachten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Thuis oefenen

Voor een maximaal effect ga ik je oefeningen geven die je iedere dag thuis mag doen. De meeste kinderen doen dat met plezier, omdat ze de oefeningen leuk vinden en merken dat ze zich er prettiger door voelen.

De hypnose oefening zal op de telefoon van jou of je ouder worden opgenomen. Daarom is het belangrijk dat er een mobiele telefoon wordt meegenomen. Daarnaast gebeurt het ook wel dat ik blanco bestanden via ‘wetransfer’ naar een mailadres thuis stuur die je kunt downloaden.

 

Schermafbeelding 2017-01-26 om 21.07.28